Bine ati venit in lumea celor pasionati de scufundari PADI !

Black Sea Diving School - Scoala de scufundari PADI in Bucuresti si la Marea Neagra

CURS RESCUE DIVER PADI


Scafandri ce au absolvit acest curs il descriu ca fiind cel mai provocator dar in acelasi timp si cel care aduce cea mai mare satisfactie dintre toate. De ce? Pentru ca inveti sa previi si sa te descurci cu problemele care pot aparea in apa si devii mai increzator in aptitudinile tale ca scafandru, stiind ca ii poti ajuta pe altii daca e nevoie. In timpul cursului inveti sa fii un partener de scufundari mai bun prin dezvoltarea abilitatilor de rezolvare a problemelor si exersarea lor pana devin ca o a doua natura. In plus, cursul este distractiv - desi serios, lasa loc pentru o gramada de rasete intre invatarea concentrata si exercitii solicitante.

Cine poate sa urmeze acest curs?

PADI (Junior) Adventure Divers care au implinit varsta de 12 ani si care au facut Underwater Navigation Adventure Dive pot sa se inscrie la cursul de Rescue Diver, precum si toti cei care au absolvit cursul Advanced Open Water. De asemenea trebuie sa ai pregatirea Emergency First Response Primary and Secondary Care (Primul Ajutor) nu mai vechi de 24 de luni. Acest curs se poate face si in timpul cursului Rescue Diver.


Ce o sa invat?

Cursul PADI Rescue Diver te pregateste sa faci fata urgentelor in scufundari, minore si majore, folosind o varietate de tehnici. Prin dezvoltarea cunostintelor si exercitiilor de salvare, inveti dupa ce sa te uiti si cum sa raspunzi. In timpul scenariilor de salvare, pui in practica cunostintele si abilitatile. Subiectele includ:

  • Salvarea proprie - este pe primul loc, daca eu ca si salvator nu consider ca pot efectua o salvare fara a ma pune in pericol pe mine, atunci poate este mai bine sa nu intervin. Aici veti invata inainte de a avea reactii sa ganditi, sa analizati logic si sa urmati un plan prestabilit. O salvare a unei victime nu isi are rostul daca se termina cu doua victime.

  • Recunoasterea si managerierea stresului la alti scafandri - veti invata sa recunoasteti inca de la primele semne stresul scafandrilor cu care urmeaza sa intrati in apa si cum sa reactionati inspre a-i linisti, calma, ajuta sau chiar convinge sa ia o decizie cu privire la participarea la scufundare daca exista indoieli fondate.

  • Managerierea urgentelor si a echipamentului - accidente se pot intampla si la scuba diving ca la orice sport. Fiti pregatiti pentru cele mai comune scenarii si cunoasteti tehnicile prin care sa le depasiti.

  • Salvarea scafandrilor panicati - un scafandru panicat nu mai rationeaza. Reactioneaza din instinct, repinge echipamentul si are un comportament periculos atat pentru el cat si pentru cei care vor sa ii vina in ajutor dar nu au o pregatire specifica in prealabil. Un scafandru panicat, statistic vorbind, in majoritatea cazurilor se va ineca fara ajutor. Invatati cum sa recunoasteti atat primele semne ale unui scafandru ce se panicheaza cat si cum sa-l abordati si sa-i salvati viata.

  • Salvarea scafandrilor inconstienti atat de pe fundul apei cat si de la suprafata - sunt doua dintre scenariile pe care nimeni nu isi doreste sa le intalneasca in viata, dar la acest curs veti invata si practica cum sa va pastrati calmul si "sangele rece" si cum sa reactionati cu calm si incredere stiind ca ii oferiti victimei toate sansele care i se mai pot oferi inspre a-i salva viata. Veti pune in practica ata exercitiile invatate in cadrul cursului de prim-ajutor cat si exercitii noi pe care le veti invata cum ar fi: cum sa acorzi respiratii de prim-ajutor la suprafata, cum sa trageti victima spre barca sau mal, ce metode sa folositi pentru a o scoate din apa etc.

In concluzie, cursul este unul destul de complex si asa cum am scris si mai sus, pe langa faptul ca te face mai increzator in aptitudinile tale ca scafandru, te pregateste si cum sa faci fata situatiilor neprevazute, de urgenta precum si sa le recunosti din timp si sa incerci sa le previi.

Ce echipament o sa folosesc ?

O sa folosesti  echipamentul scuba de baza si o sa ai nevoie de o masca de buzunar pentru a practica resuscitarea in apa. In timpul exercitiilor o sa lucrezi cu o unitate de oxigen, balize, plute, si probabil si manechine de CPR. Instructorul PADI iti va explica ce echipament ai nevoie si poate sugera suplimentar, ca de exemplu o trusa sanitara, care sa iti fie folositoare pe viitor in cariera de scafandru.

   Inscrie-te acum !