Bine ati venit in lumea celor pasionati de scufundari PADI !
Black Sea Diving School - Scoala de scufundari PADI in Bucuresti si la Marea Neagra
PADI OPEN WATER DIVER
PRET PROMOTIONAL 1400 LEI (toate taxele incluse)
TE GRABESTI SA PLECI IN VACANTA SI NU AI CERTIFICAREA PADI OPEN WATER PENTRU SCUFUNDARI ?
POTI URMA CURSUL PADI OPEN WATER REFERRAL - 1200 LEI
Poti incepe acest curs chiar acum prin programul PADI e-Learning online. Dati click pe bannerul de mai jos si aventura ta la scufundari poate incepe imediat !
In urma absolvirii cursului PADI Open Water Diver deveniti scafandri cerficati si primiti un brevet recunoscut peste tot in lume, de la cea mai mare organizatie de diving existenta. Veti fi autorizati sa achizitionati echipament scuba si sa coborati pana la o adancime de 18 metri cu echipamentul propriu sau inchiriat fara a fi nevoie sa fiti insotiti de un instructor sau ghid, ci doar de un partener, desi in locurile noi de scufundari majoritatea scafandrilor prefera un ghid.
Milioane de oameni au invatat sa faca scufundari si sa exploreze minunile lumii acvatice prin acest curs.
Pentru a va inscrie la cursul PADI Open Water Diver (sau Junior Open Water Diver pentru copii cu varsta intre 10-14 ani), trebuie sa aveti varsta minima de 10 ani, sa stiti sa inotati si sa fiti in conditie fizica buna. Nu este necesara nicio experienta anterioara in scuba diving.
Ce veti invata la acest curs ?
Cursul PADI Open Water Diver este un curs “performance-based learning” adica va dura atat cat veti avea nevoie ca sa intelegeti si sa asimilati toata informatia, sa reusiti sa deveniti confortabili in apa, sa deprindeti si sa efectuati exercitiile in apa cu usurinta.
Cursul consta in trei mari module ce se intersecteaza:
1. Programul de insusire a teoriei aferente cursului de scufundari
Se poate face in sala de clasa sau prin studiu individual prin programul PADI e-Learning. Recomandam prima varianta, fiind astfel fata in fata cu instructorul la un curs interactiv unde puteti pune intrebari, primi raspunsuri si unde puteti afla mai multe informatii despre scuba diving decat ce este scris in manual.
Cursurile se tin in partea a doua a zile, astfel incat sa corespunda timpului dvs liber in cursul saptamanii, de obicei seara.
Manualul de Open Water Diver are 5 sectiuni ce abordeaza toate subiectele pe care trebuie sa le stiti ca si scafandri recreationali si predarea lui la sala de curs se face insotita de o prezentare video ce face invatatul mai usor.
Veti invata din ce este compus echipamentul de scufundari standard SCUBA (Self Contained Underwater Breathing Apparatus).
De ce avem nevoie de o vesta compensatoare dar in acelasi timp si de greutati care sa ne ajute sa ne scufundam. De ce masca de diving acopera si nasul si cum sa facem sa egalizam presiunea aerului din spatiile interne ale organismului cand ne aflam sub apa. De ce avem nevoie de un costum cand ne scufundam si care este diferenta intre un costum ud si unul uscat.
Ce este un regulator, cum functioneaza el mai exact si de ce instrumente mai avem nevoie pe langa el. De ce in buteliile pentru scufundari avem aer comprimat si nu oxigen.
Cum sa va alegeti echipamentul si cum sa-l ingrijiti. Si multe multe altele.
Veti invata despre fizica scufundarii.
Despre cum se comporta gazele sub actiunea presiunii apei si despre cum ne influenteaza ele. Despre flotabilitate. Despre cum ne sunt afectate simturile sub apa in special vazul in auzul.Despre diferitele medii de scufundari.
Veti invata despre viata acvatica si despre cum sa preveniti si sa intampinati o eventuala problema.
Tot de-a lungul cursului veti invata sa folositi tabele de scufundari, ce este acela un computer de scufundari si la ce se foloseste, precum si sa utilizati o busola sub apa pentru exercitii de navigare simple.
La sfarsitul fiecareia dintre cele 5 sectiuni exista o recapitulare pe care o veti face impreuna cu instructorul ca sa va asigurati ca ati inteles corect notiunile expuse. La sfarsitul teoriei exista un examen final cu 50 de intrebari despre cele mai importante subiecte expuse.
2. La programul de scufundari in piscina
veti pune in practica teoria si veti vedea cum functioneaza echipamentele despre ati invatat deja sub atenta indrumare si supraveghere a instructorului.Tot aici veti invata cum sa va miscati sub apa fara sa atingeti fundul sau sa iesiti la suprafata prin exericii specifice de flotablitate.
Ne vom juca cu diverse exercitii care va pot ajuta pe viitor in expeditiile voastre sub apa cum ar fi: cum sa curatati o masca aburita sub apa, sau cum sa scoateti regulatorul din gura ca sa zambiti pentru o poza si sa il puteti recupera si pune inapoi in gura, totul in deplina siguranta.
Veti practica asamblarea si dezasamblarea echipamentului precum si tehnicile de spalare, uscare, transport si depozitare a acestuia.
Veti invata cum sa va lestati corespunzator, cum sa eliberati lesturile in caz de urgenta pentru a iesi la suprafata in siguranta, cum sa reactionati daca ati fost neatent si ati ramas fara aer si sa apelati la o sursa alternativa de aer sau sa inotati controlat catre suprafata sau ce sa faceti daca aveti o crampa precum si multe altele pe care teoretic, daca sunteti confortabil in apa ar trebui sa le stapaniti in maxim doua sedinte de bazin.
3. Programul de scufundari la Marea Neagra
La cursul Open Water se efectueaza patru scufundari in ape deschise la dive center-ul nostru din Eforie Sud direct in Marea Neagra, de obicei in weekend si cum ne permite vremea.
Dureaza in general un weekend pentru efectuarea celor 4 scufundari in cadrul carora veti pune in practica toate exercitiile invatate anterior la bazin, dar de data aceasta in mediul subacvatic natural, inconjurati de pesti, crabi si scoici. Scufundarile nu sunt de genul “all work and no fun” adica prima parte a scufundarii o va reprezenta acomodarea cu mediul acvatic si demonstrarea maiestriei exercitiilor prestabilite, urmata de partea a doua in care ne “plimbam” si admiram vietatile subacvatice ce traiesc in Marea Neagra. De obicei, in functie de vreme, primele doua scufundari sunt la adancime mai mica, intrarea in apa facandu-se de pe mal, si avand o adancime maxima de 6-7m iar ultimele doua se fac de pe barca in ape mai adanci de maxim 18m pentru a va putea perfectiona exercitiile de flotabilitate si a capata incredere in aptitudinile proprii, precum si pentru a vedea fauna acvatica diferita fata de ce se gaseste de obicei la mal (intreaba instructorul).
Pana la sfarsitul cursului veti sti cum sa planuiti si sa efectuati o scufundare impreuna cu un partener (scuba buddy) in depline conditii de siguranta, lasand astfel loc doar pentru pasiune si bucurie in timpul scufundarii.
Exista posibilitatea sa primesti credit pentru universitate pentru cursul de Open Water Diver.
Ce echipament scuba vei folosi ?
La cursul PADI Open Water Diver, inveti despre cum sa folosesti echipamentul scuba de baza, inclusiv masca, snorkel, labe, regulator, vesta de scufundari,butelie si multe altele. Echipamentul poate varia in functie de temperatura apei.
4. Cum arata un program clasic de curs open water
Programul se desfasoara saptamanal in general seara partea de teorie si pregatire la piscina, iar in weekend pe tot parcursul zilei sambata si duminica.In perioada in care este instaurata starea de alerta programul poate sa sufere modificari.
In ce zi | Locatia | Interval orar |
Luni | Program de teorie - sala de curs | 18.30 - 21.30 |
Marti | Program de teorie - sala de curs | 18.30 - 21.30 |
Miercuri | Practica la piscina | 19.00 - 22.00 |
Joi | Practica la piscina | 19.00 - 22.00 |
Sambata | Eforie Sud - Dive center | 11.00 - 18.00 |
Duminica | Eforie Sud - Dive center | 10.00 - 17.00 |
In general grupele de cursanti sunt de maxim 6 persoane, e bine sa ne contactezi din timp atunci cand esti hotarat sa explorezi lumea subacvatica.
Poti urma cursul si in regim VIP, dar asta presupune costuri suplimentare si o discutie cu seful nostru.
Inscrie-te acum ! |